Voordelen van ChatGPT chatbots (en waarom jij er een moet hebben)

28 augstus 2024
Profile

Een gepassioneerde AI-enthousiast met een sterke achtergrond in zowel machine learning als deep learning technologieën. Mede-oprichter van Mobibot.nl.

Jouw website moet beter presteren, maar waarom genereert het niet genoeg leads en waarom blijven de SEO-resultaten uit? Dit is een veelvoorkomend probleem voor veel websites (waaronder de onze), maar iets wat we samen kunnen oplossen. Benieuwd hoe? Ontdek hoe het integreren van kosteneffectieve ChatGPT chatbots op je website je SEO-resultaten kan verbeteren en je omzet kan verhogen.

Mobibot heeft een nieuwe lead binnengehaald

Verhoog je website-leads

Een ChatGPT chatbot kan het aantal leads op je website verhogen door communicatie makkelijker te maken en de drempel te verlagen. De bezoekers die op je website terechtkomen, hebben een bepaald percentage bounce rate, wat aangeeft hoeveel er direct weer vertrekken, maar ook hoe lang ze blijven hangen. Bezoekers met onbeantwoorde vragen verlaten vaak je website. Een ChatGPT chatbot kan hierbij helpen door uit te leggen waar de website over gaat en hun vragen te beantwoorden, en dat 24/7.

Verbeter je SEO-resultaten

Het verbeteren van je SEO-resultaten is een van de moeilijkste dingen om te doen. Het is een proces dat niet tot in detail wordt uitgelegd en dat geen directe resultaten oplevert. Het is zoals Simon Sinek zei over fitness. Wanneer je begint met trainen en na de eerste training je resultaten controleert, zie je geen verschil. Na de tweede training, geen verschil. Na de eerste week, nog steeds geen verschil. Het lijkt alsof het niet werkt, toch? Maar hoewel je geen resultaten ziet, beloof ik (Simon Sinek) je dat het werkt. Ook al zie je het nu nog niet.

Hetzelfde geldt voor SEO, het is een lange reis en eentje die alleen helpt als je volhoudt. Een ChatGPT chatbot kan hierbij helpen door het verkeer en de bezoektijd die een prospect op je website doorbrengt, te verhogen. Dit vermindert het bounce-percentage.

Verhoog je omzet

Als je een directe en zekere manier wilt om je omzet te verhogen, kan een ChatGPT chatbot van apeelingai je helpen. Laat me uitleggen hoe.

Waarom een ChatGPT chatbot?

Een van onze klanten, Kopper Automotive, had een ChatGPT chatbot die leads voor het bedrijf verzamelde. Deze ChatGPT chatbot werd beheerd door echte mensen. Maar het ontbrak aan emotie en er werden veel grammaticale fouten gemaakt. Toen hij overstapte naar een ChatGPT chatbot van apeelingai, schoot het aantal leads dat hij normaal zou krijgen omhoog met bijna 600%. Dit is natuurlijk een specifiek voorbeeld, maar we beloven een toename van leads en een stijging van de omzet die daarop volgt.

Verminder je support-werkdruk

Naast het verhogen van de omzet, verbeteren van SEO en andere voordelen van ChatGPT chatbots, is een van de belangrijkste voordelen van het hebben van een ChatGPT chatbot het eenvoudig verminderen van je support-werkdruk. Dit betekent dat je je meer kunt richten op de zaken die er echt toe doen voor je bedrijf. Dit betekent natuurlijk niet dat je al je klanten moet negeren, uiteraard niet, voor specifieke problemen moet je nog steeds je klanten helpen! Want tijdens het oplossen van deze problemen leer je ook veel over je klanten. Maar stel je eens voor hoeveel repetitieve vragen je kunt automatiseren met een ChatGPT chatbot: ‘hoe kan ik mijn pakket retourneren’, ‘ik heb mijn pakket geopend, kan ik het nog steeds retourneren’, ‘hoe kan ik contact met jullie opnemen’, ‘wanneer is je winkel geopend’, ‘wat is jullie telefoonnummer, ik kan het niet vinden op de website’, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Eenvoudige vragen die klanten hebben, moeten snel worden beantwoord en je wilt hier niet je kostbare tijd aan besteden.

Krijg automatisch leads in je mailbox

Last but not least, we sturen alle leads direct naar je mailbox binnen enkele seconden. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Bekijk dan de onderstaande afbeelding. Bezorgd over privacy? We nemen dit zeer serieus en je kunt hier alles over lezen in ons privacybeleid.

Neem contact met ons op

We staan klaar om je te helpen navigeren door dit spannende technologische landschap! Bekijk meer informatie op onze hoofdpagina hier.